Välj en sida

Ser fönstren på kontoret smutsiga ut? Kanske den heltäckande mattan har fått lite mer än kaffefläckar? Luktar det lite unket när man kommer in? Kanske det är dags att ta tag i kontorsstädningen lite extra. Ett kontor där många människor går in och ut och aktiviteten är hög, så måste man hålla det rent och ordnat. Annars blir resultatet stress, deprimerade kontorister och oorganiserad arbetsmiljö. För att stimulera den effektiva arbetsrytmen så är det bra att anlita en bra kontorsstädning i Stockholm. Och om du redan har anlitat en firma men som inte levererar en ordentlig städning så bör du tänka efter och byta till något bättre. För rent och prydligt – är bäst!

Att anlita rätt firma

Att hitta en firma är inte svårt, men det är bra att leta rätt på en bra och pålitlig en. Inte bra att förhasta sig. Det är i princip samma sak man måste tänka på som när man ska anlita en fotograf, eller en byggfirma. Eller vilken firma som helst… För att anlita en bra firma måste du först tänka på vad du behöver. Hur intensiv städning du vill och hur ofta. Leta sedan upp en firma som erbjuder just det du behöver, men kolla först upp deras rykte. Du kan leta upp kommentarer och åsikter om en viss firma för att ta reda på vad andra kunder har att säga om firmans arbete. Är de punktliga? Är de noggranna? Är de pålitliga? och så vidare. Alla dessa faktorer måste tänkas på, och sen… kan man anlita.

Vad som behöver städas regelbundet

Beroende på ditt kontor, dess storlek och möblering så varierar städningen lite. Men det som definitivt alltid måste hållas rent och prydligt är följande:

  • Fönster. Fläckar är irriterande.
  • Golv. Måste torkas regelbundet.
  • Mattor. Dessa är stora hem för bakterier och annat smått; bör dammsugas.
  • Toaletter. Bör vara rena och lukta gott, varje dag.
  • Farstu (om du har det). Bör ha rena golv och mattor.
  • Städskrubbar, garderober och förvaringsrum behöver också regelbunden städning.

Se till att prata med din städfirma så att de tänker på alla detaljer som behövs för ditt kontor, så kan alla på kontoret arbeta i en trivsam arbetsmiljö!