Välj en sida

Profilkläder är plagg som är tryckta med ett företags namn, logotyp, symbol eller budskap. De omfattar i allmänhet t-shirts, jackor, kepsar, skjortor. Även om alltifrån byxor till väskor kan införlivas i reklam- och kommunikationskampanjer. I en tid av hållbarhetsambitioner har det dessutom växt fram en marknad för miljövänliga profilkläder med tryck.

Profilkläder gör det möjligt att kommunicera sin varumärkesimage och skapa medvetenhet om företagen. Profilkläder används i stor utsträckning av företag och verksamheter över hela världen för att öka synlighet, bygga upp varumärkeslojalitet och generera försäljning om en naturlig effekt. Även om profilkläder har använts under många år, har man först under senare tid sett en stor ökning av miljövänliga profilkläder med tryck även på en större marknad var allt högre krav ställs. Det är flera bolag som är verksamma i denna bransch. Bland annat Trinity Reklam trycker profilkläder för den som vill se exempel och beställa.

 

Polotröjor som profilkläder med tryck

En form av profilplagg är polotröjor. Polotröjan är ett populärt val bland företag, varumärken, företag, skolor, högskolor och idrottslag. Polotröjan är en del av en avslappnad klädstil och kan bäras av både män och kvinnor. Till skillnad från enklare profilkläder är detta ett mellanting som kan fungera både som casualkläder och i en något formell situation. T-shirts som profilkläder är dock det vanligaste, både vid mässor och i butik.

T-shirts är den mest grundläggande formen av profilkläder

 

Ett mer populärt reklamplagg är T-shirt i bomull. T-shirts i bomull är populära eftersom de är lätta att tvätta och bekväma att bära. Dessutom finns de ofta i ekologisk variant. Vissa varumärken inkluderar grafik och bilder på sina kampanjkläder för att synas bättre. T-shirts används ofta både som långvariga profilkläder och som kampanjkläder under kort tid.

 

Kampanjkläder och företagskläder – perfekta gåvor till hårt arbetande personer

Det finns en uppsjö olika typer av profilkläder att välja bland. Visssa av dessa används kontinuerligt i butik eller annan yrkesroll, medan andra typer av kläder är utformade för specifika event eller kampanjer. Dessa kläder omfattar t-shirts, sweatshirts, hattar, jackor, skor, stövlar och andra klädesplagg som kan användas i stor utsträckning i reklam- och kommunikationskampanjer. Reklamkläder används oftast för att marknadsföra ett företag, en produkt eller en tjänst.

Förutom att profilkläder används som marknadsföring, finns också mer exklusiva plagg som kan fungera som gåvor till anställda eller som helt fristående plagg. Allt beroende på vad för varumärke man använder. Kläder med tryck från kända kedjor eller arenor är såväl profilplagg som street. För den som är intresserad finns Trinity Reklams nya webbplats här.

 

Om företag föredrar att inte köpa reklamkläder på en mässa finns det dock många företag på nätet som tillhandahåller tomma polotröjor, tees och jeans, samt hattar, solglasögon och andra reklamartiklar som företag kan använda för att marknadsföra sitt varumärke

 

För de som vill köpa in miljövänliga profilkläder finns flera alternativ. Man kan till och med köpa hela kollektioner grundplagg för att sedan trycka vid behov.

 

Om miljövänliga profilkläder med tryck

Miljövänliga kläder är kläder som är tillverkade av material som inte innehåller farliga kemikalier eller gifter. Det finns också tydliga direktiv för hur produktionen skall ha gått till. När det gäller bomullsplagg kan man hitta både återvunnet material samt ekologiskt framställt tyg. När du bär sådana kläder gör du faktiskt din del för att rädda planeten genom att minska den skada som den utsätts för. De flesta av dessa typer av kläder är tillverkade av ekologisk bomull och andra naturfibrer. Ekologisk bomull har odlats utan användning av kemiska gödningsmedel eller bekämpningsmedel i tjugofem år eller mer. Fibrerna vävs tätt ihop utan att använda kemikalier eller gifter av något slag. Det finns många olika företag som tillverkar miljövänliga kläder nuförtiden.

För att tillverka miljövänliga kläder används inga farliga kemikalier eller gifter under tillverkningen. Strikta rutiner ger direktiv från det att råvarorna först skördas tills de når den punkt där de tillverkas till kläder. Utan att använda några skadliga kemikalier eller gifter under produktionsprocessen orsakar miljövänliga kläder inte en enorm mängd skador på jordens miljö som man vanligtvis tror. Det används inte heller särskilt mycket vatten vid tillverkningen av dessa kläder, det mesta av det vatten som används används för att tvätta och skölja tyget ordentligt. Det förbränns inte heller under processen, vilket sparar ännu mer vatten.

 

Då du köper miljövänliga kläder gör du din del för att hjälpa jorden och minska ditt eget koldioxidavtryck. Det koldioxidavtryck som du lämnar kan vara ganska stort och ditt koldioxidavtryck kan påverka ditt hem och miljön runt omkring dig. För att minska ditt koldioxidavtryck kan du gå över till att köpa endast lokalt producerade varor när det är möjligt. Du kan också överväga att donera dina gamla miljövänliga kläder till välgörenhet så att de kan säljas vidare för pengar i stället för att bara slängas.

 

 

Miljövänliga företagskläder för kvinnor

Ekovänliga företagskläder för kvinnor har ökat i popularitet som ett sätt att främja ansvarsfulla miljöåtgärder. Det finns en växande oro bland företag och individer att använda icke biologiskt nedbrytbara material eller att bidra till onödig förbrukning. Företag och privatpersoner hittar sätt att vara mer miljömedvetna, vilket bland annat innebär att välja gröna alternativ inom affärskläder. Ett viktigt sätt att göra detta är att köpa varor som endast är tillverkade av förnybara resurser, använda återvunnet material när det är möjligt och anstränga sig för att inte producera några icke-gröna produkter om det kan undvikas.

Om du använder gröna produkter är du inte bara ansvarsfull utan du ses också som en person som bryr sig om miljön. Detta gör beslutet att bära miljövänliga kläder och använda miljövänliga metoder på din arbetsplats och på andra ställen som du ofta besöker mycket lättare att betona. Det finns många gröna alternativ när det gäller företagskläder för kvinnor. Trenden med gröna kläder blir allt vanligare bland företag och dessutom ökar också de typer av gröna skjortor och andra plagg som finns tillgängliga både inom business och casual wear. Det finns olika anledningar till att företag väljer gröna produkter och ännu fler anledningar till att enskilda personer vill köpa gröna kläder och använda gröna metoder på sina arbetsplatser.

 

Det finns vissa företag som specialiserar sig på att tillhandahålla miljövänliga kläder. Dessa företag erbjuder ett brett utbud av profilkläder som polotröjor, kjolar, shorts, blusar och jackor. Du kan hitta nästan vilken typ av miljövänliga kläder som helst.