Välj en sida

Om jag behöver låna pengar snabbt – hur gör jag då? Nu för tiden går det snabbt att låna pengar. Till och med privatlånen är ganska snabba men inget lån kan jämföra sig med SMS lånen. Ifall du behöver låna pengar med utbetalning samma dag är det ett SMS lån som gäller. Det går till och med att få utbetalning på kvällar och helger! Så här gör du:

1. Jämför SMS lån

Börja med att jämföra olika SMS lån. Det är inte lika stor skillnad i pris idag jämfört med hur det var för ett antal år sedan, men det finns fortfarande skillnader. Det finns tusenlappar att spara på att jämföra lånen innan du ansöker. Som mest får ett SMS lån kosta så mycket som du lånar. Ifall du lånar 10 000 kronor får kostnaden för ränta och avgifter alltså bli som mest 10 000 kronor.

2. Välj belopp

Ange hur mycket du vill låna. Det brukar gå att låna mellan 1 000 och cirka 25 000 kronor. Hur mycket eller lite du kan låna varierar mellan olika SMS lån. Låna inte mer än vad du verkligen behöver!

3. Ange återbetalningstid

Återbetalningstiden brukar vara kort för SMS lån. Från 30 dagar upp till ett eller två år. För många av lånen kan du som mest välja några månader. Det har både för- och nackdelar. Den stora fördelen är att du blir av med skulden snabbt. Nackdelen är givetvis att det kan vara svårt att betala tillbaks pengarna så fort.

4. Ansök

Du får knappa in ditt personnummer, telefonnummer, namn och eventuellt ytterligare ett par uppgifter. Därefter klickar du på ansök. Då gör långivaren en kreditupplysning och därefter får du besked direkt ifall din ansökan blivit godkänd eller inte.

5. Godkänn erbjudandet

Om du accepterar villkoren är det bara att signera erbjudandet. Det lättaste sättet är att använda BankID. Då kan långivaren betala ut pengarna direkt.

6. Få in pengarna på kontot

För vissa SMS lån går det att få in pengarna på kontot direkt. Då krävs alltid att du har samma bank som långivaren. Om du inte har det kommer det att ta lite längre tid, men sällan mer än en halv till en bankdag innan du har pengarna på kontot.

7. Betala tillbaks

Använd pengarna till vad du vill. Efter att du fått in pengarna på ditt konto börjar återbetalningsplanen att gälla. Det är viktigt att du följer den. Betala in rätt summa pengar varje månad till dess att du har betalat tillbaks hela SMS lånet. På så vis slipper du påminnelseavgifter och betalningsanmärkningar. Tips: betala gärna mer än vad som står på avin. Då blir du av med skulden snabbare!