Välj en sida

Vi vet alla hur tufft det kan vara i skolan, särskilt när motivationen sinat och orken tagit slut. Kanske har man heller inte föräldrar som hinner eller orkar engagera sig i läxorna. Detta är otroligt vanligt och drabbar till slut eleven, som tyvärr inte klarar att möta kraven och som får underkänt som konsekvens. Som tur är finns det bra hjälp, läxhjälp på nätet!

Det finns många skickliga företag som hjälper till med läxhjälp, både på högstadiet och på gymnasiet. Ett exempel är Myacademy.se, ett företag som anordnar läxhjälp inom alla ämnen. För att kunna ge professionell och så bra hjälp som möjligt utvärderar de alltid behoven först. Alla lär vi oss ju på olika sätt och har både styrkor och svagheter gällande olika ämnen. Dessutom blir du tilldelad en studiecoach som verkligen passar just dig. Och inte bara när det kommer till vilket ämne du behöver hjälp inom, utan även som matchar dig rent personlighetsmässigt. I kort ser processen ut så här:

  • Man utvärderar behov hos eleven.
  • Det görs en personlig matchning mellan elev och studiecoach.
  • Läxhjälpen börjar.
  • Man utvärderar och följer upp samarbetet efter varje termin.

Ibland kan det vara svårt att på egen hand strukturera upp sina studier. Kanske känner du själv att du aldrig har någon frihet och bara läxor? Detta är såklart väldigt omotiverande. Men matchas du med en riktigt grym studiecoach kommer du lära dig helt nya redskap som kommer underlätta allt från att planera in läxorna till hur du tacklar dem.

Vänd det tråkiga till något roligt

Många elever upplever stora svårigheter i att finna sin motivation till att studera. Man kanske tycker att matte är det tråkigaste som finns. Tyvärr handlar det väldigt mycket om hur läraren lär ut. Är det en opedagogisk lärare så blir det svårt att finna glädje. Genom läxhjälp blir du som elev tilldelad, inte bara en riktigt skicklig person inom just det angivna ämnet, utan dessutom en person som matchar med din personlighet och som kan lära ut på ett sätt som passar just dig. Helt plötsligt kan den där tråkiga mattelektionen bli otroligt rolig och rentav spännande.