Välj en sida

När man planerar en bjudning är maten en central del i planeringen. Vad man bjuder på sätter stämningen för kvällen, med andra ord kan man skapa en sammanhängande tråd och en skön atmosfär genom att utgå från maten. Att hålla teman är mycket populärt. Det ger kvällen en självklarhet, gästerna förstår vad som kan förväntas och värden eller värdinnan kan lättare sätta samman en meny med en passande underhållning. En italiensk afton är exempelvis en fantastisk helhetslösning. Genom att utgå från ett tema hela vägen genom menyn byggs en minnesvärd afton. I Stockholm finns det goda möjligheter att anordna en kväll helt efter önskat tema – både i form av underhållning och catering. Huvudstaden har det största utbudet både när det kommer till underhållning och catering och även flest cateringföretag som har möjlighet att erbjuda någon typ av kombination av båda delar.

Menyn vid catering i Stockholm

När det kommer till det italienska köket är det kanske framförallt fräschören, de mångbottnade smakerna i sin enkelhet som man tänker på. I Italien är färska råvaror den mest betydelsefulla ingrediensen, ofta i form av nyskördade tomater och basilika, och såklart är olivoljan en självklar del i matlagningen. När man ser utbudet catering i Stockholm finns ofta drag av Italien bland rätterna. Inom det italienska köket finns olika ostsorter där exempelvis mozzarella, parmesan och gorgonzola utgör de viktigaste ostarna. Charkuteriprodukterna parmaskinka, pastrami och salamin är självklara delar i köket och såklart är Italien hemlandet för pizzan och pastan. Till maten dricker man givetvis ett italienskt odlat vin och avslutar måltiden med en rykande kopp espresso.

Det finns gott om cateringföretag i Stockholm och att hitta någon som kan erbjuda den inriktning man önskar behöver inte kräva någon ansträngning. Detta är ett av många bra utförare inom catering i Stockholm.

catring i stockholm

Delikat frukostcatering

Frukostcatering är ett oväntat sätt att överraska en familjemedlem som fyller jämt. Eller varför inte ett sätt att bjuda på fantastisk frukost den dagen du tänker fria? Vill du köpa en komplett frukost och inte välja enstaka delar finns ofta färdiga paket. En enkel lösning som även innebär lägre pris eftersom paketpris kan ges. Ett exempel är ”frukostbuffé´” som kan bestå av olika delar. Ett cateringföretag har i detta paket en kopp kaffe, en kopp med juice, en tallrik fil med flingor samt två smörgåsar med olika pålägg. En frukost som de allra flesta blir mätt på även om det inte på långa vägar kan jämföras med den frukostbuffé som hotellen erbjuder.

Gratis utkörning av cateringmat

Det är inte alla som tydligt skriver vad det kostar att få maten hemkörd. Oftast ingår det i priset men då förväntas man även beställa för en viss summa. Exempelvis är gränsen för klassisk catering generellt på 8 eller 10 personer. Att då leverera inom Stockholm är inte några problem då totala värdet på beställningen blir hög.

Kan bli billigare med löpande abonnemang

Flera arbetsgivare i Stockholm erbjuder frukost vissa dagar för sina anställda. Det blir ett trevligt sätt att börja dagen tillsammans samtidigt som mer informella möten kan läggas vid dessa tillfällen. Därmed har cateringföretag löpande kunder dit man ska leverera ett par gånger per vecka. I dessa fall går det generellt att pressa priset. Detta inte bara utifrån att man är en återkommande kund utan även för att företaget vet var och när leverans ska ske regelbundet. Därmed kan de samköra utkörningen med andra frukostar som ska ut i närheten. Här går det även ofta att komplettera cateringen med andra tjänster. Behöver företaget kanske fruktkorgar eller finare fredagsfika? Små tillägg som inte är värda att betala enskilt för men om cateringföretaget ändå ska köra ut frukost kan andra tjänster även kopplas på.

Vikten av samvaro

I vissa länder består menyn ofta av minst 3-4 rätter. Det är vid måltiden som man tar sig tiden att umgås med familj och nära och kära och man sitter länge kring bordet och njuter av den gemensamma måltiden. Innan maten tar man gärna en aptitretare innan man blir serverad förrätten. En toast, krustad eller anti Pasto är inte dumt! Om man vill ha en buffé kan allt dukas upp på samma gång. Detta är inte ovanligt när det rör sig om catering i Stockholm. Det gör även planeringen smidig i och med att alla kan välja maten de tycker om.