Välj en sida

Plast är kanske ett av världens mest vanliga material. Det förekommer i nästan samtliga branscher, oavsett om det handlar om restauranger, fordonsindustrin eller inom textilbranschen. Det finns dock plast och plast. Den vanligaste plasttypen som man stöter på dagligen är termoplast. Detta är ett hållbart och mångsidigt plastmaterial som ofta används för mindre detaljer. Något man behöver kolla på när man väljer plastmaterial till sina produkter är hur brottöjningen ser ut. För termoplast ligger den på 50 %, något som innebär att plasten bryts och går av om man töjer det mer än 50 %. Till skillnad från andra plastmaterial och gummi är termoplast inte elastiskt utan hårt. Hos UW-elast.se kan du läs mer och lära dig fler saker om just termoplast men också om polyuretan samt om olika produktionstekniker.

Vanliga produktionstekniker för polyuretan

När det kommer till användning av polyuretan och termoplast finns det många olika sätt att använda materialen på. Bland annat är följande produktionssätt vanliga när det kommer till just polyuretan.:

  • Ribbon-flow
  • Formgjutning
  • Sprutning
  • Formsprutning

Ribbon-flow är en produktionsvariant som är vanligast inom valstillverkning. Formsprutning och gjutning hör till de mer vanliga produktionssätten. Formsprutning är, som namnet hintar om, ett produktionssätt där man sprutar in ett smält material i en gjuten form. Formgjutning å andra sidan innebär att man varmgjuter en form. Detta anses vara den mest vanliga produktionstypen av alla. Om ditt företag är i behov av plastdetaljer eller liknande kan du alltid kontakta UW-elast.se via telefonnummer 0501-27 94 50 eller genom att skicka iväg ett mejl till info@uw-elast.se. Be gärna om tips och rådgivning om vilken produktionstyp som är bäst lämpad för de produkter ni vill skapa.

Smått till stort

Om du vill ha hållbara produkter kan du beställa formgjutna produkter i termoplast. Det är möjligt att tillverka pyttesmå detaljdelar från ett par gram upp till hundratals kilon. Oavsett hur stor kvantitet du behöver kan UW-elast.se garanterat hjälpa till. UW-elast.se är den största aktören i Skandinavien när det kommer till just formgjutna produkter. Det är just polyuretan som är UW-elast.se val av material. Du hittar mer information om såväl företaget som om olika tillverkningssätt, produktionstyper samt om PUR.