Välj en sida

Är du sugen på att prova på att jobba med städning? Det kan vara ett bra alternativ för den som inte gillar tanken på ett stillasittande jobb och det brukar inte vara särskilt svårt att hitta eller få jobb i branschen. Nedan följer några tips för att hitta och söka jobb på städfirma i Göteborg, samt lite info om yrket i stort.

Hitta och sök jobb på städfirma i Göteborg

Generellt är det enkelt att få jobb hos en städfirma – många behöver extra arbetskraft både på heltid och på deltid. Det är kanske inte heller det mest attraktiva yrket vilket också bidrar till att det är relativt enkelt att hitta lediga tjänster.

För att hitta och söka jobb på en städfirma i Göteborg finns flera vägar att gå. Ett sätt är att göra det på det traditionella viset – det vill säga genom att söka via platsannonser. En enkel sökning på nätet, till exempel med sökorden ”lediga jobb på städfirma i Göteborg” eller liknande, kan ge flera bra resultat. För att söka jobb via platsannons brukar följande efterfrågas:

  • CV
  • Personligt brev

Ett annat sätt att få jobb är att helt enkelt kontakta några av företagen för att se om det behövs extra personal. På så vis skapas en personlig kontakt direkt och många har som sagt behov av extra arbetskraft.

Finns inget behov hos dem för tillfället kan du alltid meddela att du är fortsatt intresserad om något skulle dyka upp i framtiden. Med lite tur väljer dom att kontakta dig direkt i stället för att söka personal på annat sätt. Fundera även om du kan jobba i en mindre stad utanför Göteborg.

Vilka krav finns?

Det krävs i regel ingen särskild utbildning för att få jobb på en städfirma men en del ställer ändå vissa krav. Körkort kan till exempel vara ett krav, eftersom många städfirmor städar på många olika platser. Det kan även vara meriterande att ha erfarenhet från städbranschen men det är sällan ett krav.

Lön

För den som är redo att kavla upp ärmarna och göra jobbet finns som sagt goda chanser att få jobb. Hur hög lön som erbjuds varierar och kan bland annat påverkas av ålder och erfarenhet. Den genomsnittliga lönen bland personer som arbetar med städning ligger dock runt ca 23 000 – 24 000 kronor i månaden.

Besök sverigeco.se för med information om städ.