Välj en sida

Ett inbrott innebär inte bara att man kan bli av med flera värdefulla ägodelar – det innebär också att man förlorar tryggheten hemma. Kanske blir det så illa att man inte länge kan sova om nätterna eller ännu värre – att man tvingas flytta på grund av otryggheten man upplever. Det finns dock åtgärder man kan ta till för att minska risken för att bli utsatt för inbrott. Det första och kanske mest självklara är att installera ett hemlarm men man kan också ta hjälp av sina grannar.

Skaffa hemlarm

Ett hemlarm ökar både tryggheten och säkerheten avsevärt, både när man är hemma och när man inte är det. Allt fler väljer att skaffa ett hemlarm som är direktkopplat till larmcentral, kanske främst för att det både är en enkel och effektiv lösning. Verisure är ett av larmföretagen som förmedlar denna typ av hemlarm till privatpersoner. Även den som bor i lägenhet kan ta del av smarta larmsystem från Verisure och alltså inte bara villaägare. Se utbud på verisure.se.

Grannsamverkan

Grannsamverkan är en organisation som startade i USA under 70-talet och som har spridit sig till flera platser runt om i världen. I Sverige har det blivit stort och dessutom väldigt framgångsrikt. Bor man i ett område och ännu inte har startat grannsamverkan kan det vara en god idé att tala med sina grannar om saken. För att komma igång kontaktar man polisen och förutom att man sätter upp skyltar i området ser man även till att hjälpa varandra. Man är helt enkelt uppmärksam på vad som händer runt omkring. Grannsamverkan innebär kort och gott att man tillsammans hjälps åt med att förebygga brott i sitt bostadsområde.

När du åker bort

Många inbrottstjuvar slår av naturliga skäl till när boenden lämnar sina hem. Ska man åka bort ska man därför vara noggrann med att få det att se ut som att någon är hemma även om så inte är fallet. Ska man åka iväg på en längre semester ska man inte lägga ut sådan information på sociala medier. När man sedan åker kan man se till att lämna några fönsterlampor tända – eller varför inte använda sig av timers. Be någon granne ta in posten så att inte brevlådan svämmar över och lämna barnens cyklar på uppfarten. Låt det se ut precis som när du är hemma med andra ord.