Välj en sida

Skoltröjor är ett roligt sätt att öka gemenskapen i en klass. Många beställer skoltröjor när de slutar nian och en skoltröja är ett fint sätt att minnas din klass i grundskolan på. En skoltröja innehåller ofta roliga motiv eller peppiga citat.

En skoltröja är en tröja med tryck som är gemensam för en klass. Oftast så beställer en klass skoltröjor i samband med att de slutar årskurs nio. Varje elev får bekosta sin egen tröja och en person i klassen brukar ansvara för beställningen. Skoltröjor finns i flera olika modeller och färger. Det är vanligt med en hoddie-modell, en tjockare collage-tröja med eller utan luva. Men en skoltröja kan även vara en t-shirt eller en långarmad tröja i tunnare material. Faktum är att en skoltröja anpassad för varmare väder kommer troligtvis att användas mer eftersom vädret i maj eller juni då tröjan beställs ofta är varmt nog för en tunnare modell av skoltröja. De allra bästa är såklart om man kan ha skoltröjor i flera olika material som passar för flera olika väder.

Trycket på skoltröjor är det viktiga

En skoltröja handlar i grund och botten om trycket. Många klasser trycker roliga citat eller något komiskt. Det är populärt med texter som riktar sig mot läraren eller skolan. Det kan även vara något lite kaxigt eller peppigt, som till exempel ”born to make history”. Förutom roliga budskap så är det populärt med en symbol eller en bild. Trycket ska vara något som alla i klassen kan minnas med glädje när skoltröjan tas fram ur garderoben några år senare. Försök att se till att så många som möjligt i klassen är överens om trycket. Om ni har svårt att enas om vad det ska stå på er skoltröja så genomför en omröstning. Låt alla komma med förslag och samla sedan alla förslag. På nätet finns smarta sajter där ni kan göra olika alternativ och sedan kan hela klassen rösta. Det förslaget med flest röster vinner. Det är vanligt med träffande budskap som är interna för klassen eller skolan. Tänk på att det som står på er skoltröja inte ska vara stötande för någon individ, ibland är gränsen mellan komik och anstötande citat hårfin.