Välj en sida

Med en Gps klocka för barn kan både barn och föräldrar känna sig trygga. Detta mycket tack vare GPS-funktion, kommunikationsmöjligheter och app. Lär dig mer om hur dessa klockor fungerar och vilka fördelar de har.

Gps klocka för barn – istället för mobil

Den största orsaken till att föräldrar köper en Gps-klocka är för att nå ökad trygghet. Detta kan visserligen nås med en mobiltelefon men skillnaden är ändå mycket stor mot dessa klockor. Till de yngre barnen väljer många föräldrar en Gps klocka för att undvika mobilens spel, social media, internet osv. Klockan är utvecklad för att enbart ge säkerhet och trygghet – det kan inte sägas om mobilen.

Dessutom tappas knappast en klocka bort lika lätt som en mobil. Den sitter på handleden oavsett var barnet springer, cyklar eller leker.

Exempel på funktioner

Exempel på funktioner som kan finnas på en Gps klocka för barn är:

 • GPS
  Föräldrarna kan, via tillhörande app, se var barnet befinner sig.
 • Vattentäta
  För de barn som gärna är ute även om det regnar.
 • Klocka
  Visar barnet vad klockan är. Finns både analog och digital.
 • Kommunikation
  Föräldrarna kan ringa klockan, ibland även via appen. Det kan även vara möjligt att spärra så att enbart vissa nummer når fram till barnet. För barnet finns förprogrammerade nummer att ringa upp. I vissa fall kan dessa nummer representeras av en bild eller ikon. Detta till de barn som inte lärt sig läsa än och därmed ringer hem utifrån bild.
 • GPS-stängsel
  Med GPS-stängsel (geo-fence) menas att GPS-funktionen känner av var barnet är och varnar om GPS-positionen är utanför ett specifikt område. Detta område anger föräldrarna i den tillhörande appen.
 • 2G, 3G eller 4G
  Vilket nät som används avgör var klockan har täckning samt hur länge batteriet förväntas hålla.
 • SOS-knapp
  När barnet håller in SOS-knappen kommer larm att skickas till utvalda nummer.
 • Kamera
  På en Gps klocka för barn, som vänder sig till äldre barn, kan även kamera ingå.
 • Stillasittande varning
  Barnet får en automatisk varning om klockan har varit still för lång tid i följd.

Vad kostar gps klockor?

Det går att hitta en Gps klocka för barn för ca 600 kr samt modeller för över 1500 kr. Det som primärt skiljer är vilka funktioner som kan användas.