Välj en sida

Så används 3d visualisering

Både 3d visualisering, 3d modellering och 3d animering är mycket vanligt förekommande för att presentera en produkt eller tjänst på ett tydligt sätt. Några exempel på när 3d visualisering används är:

Skapa möjlighet till egen anpassning

När köket ska planeras eller badrummet renoveras finns oändligt med möjligheter och alternativ. Var ska frysen stå och hur kommer det upplevas med en köksö? Stora möbelbutiker har ofta 3d visualisering för just denna planering. Kunden får prova sig fram, vid en dator, för att skapa sig en känsla för de olika alternativen.

I dessa fall kan även färgerna enkelt ändras, storleken anpassas och priset direkt ses. Ofta är det kopplad textmässig information till visualiseringen som underlättar för kunden att få en helhetsbild.

  • Låt kunden själv anpassa
  • Ändra material, storlek, funktion
  • Kan kopplas till butikens utbud

3d visualisering för foton

Att skapa 3d visualisering för att skapa ett inredningsfoto är betydligt snabbare, och kostnadseffektivare, än att ta fram soffa, bord och stolar. På detta sätt kan ett flertal olika alternativa bilder tas fram av samma rum – men med helt olika inredning. Skapa verklighetstrogna bilder blixtsnabbt.

Bostadsområden och bostäder

Ett område där 3d visualisering växt fram fort är bostadsmarknaden. När ett nytt bostadsområde ska byggas är målet att lägenheterna ska säljas redan innan fastigheterna är färdigbyggda. Men hur säljs något som inte kan visas upp? En lösning, som är relativt vanlig, är att skapa en 3d-visualisering av området. Med dator, mobil eller surfplatta kan navigering ske och olika vyer visas upp. Hur kommer parken att se ut med träd och buskar? Hur långt går det att se från tredje våningen och vilka färger kommer användas på fasaden. Allt går att se i den visualisering som skapas.

På samma sätt kan de olika lägenheterna presenteras. Det skapar en digital lägenhetsvisning på lägenheter som inte ens finns.

Tydliga instruktioner

När möbler ska monteras ihop eller byggmaterial användas behövs tydliga instruktioner. Med 3d går det att skapa tydliga monteringsanvisningar helt utifrån olika behov. Här går det även att jobba med bilder som visar genomskärning och hur saker ser ut från olika sidor.

Med en 3d-modell kan monteringsanvisningarna vridas åt olika håll. På detta sätt går det att se exempelvis hur en skruv går igenom ett material.