Välj en sida

Att olika öl, med de relativt enkla ingredienserna vatten, humle, malt och jäst, kan ha så varierande smaker är ganska fantastiskt. För den som vill fördjupa sig i detta ämne är ett bra tips att prova öl i Gamla Stan, där den unika omgivningen gör ölprovningen extra minnesvärd. Beroende på sällskapets intressen går det också att välja särskilda teman, som länder eller typer av öl. Läs vidare för att få en översikt av ölprovning i Gamla stan.

Hur en ölprovning går till

En ölprovning tar normalt cirka två timmar och leds av en ölmästare, som planerar provningen utefter det valda temat. Detta gör att varje ölprovning i sig blir unik. En ölprovning passar alltså såväl nybörjare som erfarna öldrickare, vilket gör det särskilt lämpligt som exempelvis företagsevent eller för en grupp vänner.

  • Ölets historia. Öl har druckits i århundranden och oftast ges under ölprovningen en översikt av hur drickandet av öl har utvecklats under denna tid. Kuriosa och underhållande information om ölets historia kommer garanterat att tillhandahållas under ölprovningens gång.
  • Specifikt om öltemat. Ölmästaren går djupare in på temat som valts för ölprovningen, oavsett om detta är till exempel ett land, en specifik ölsort, en säsong eller kvalitetsbryggerier.
  • Tilltugg. Under ölprovningen serveras också vanligen tilltugg som passar den specifika ölen vid tillfället. Om tanken är att mat ska serveras i samband med ölprovningen sker detta oftast efter att denna är utförd, eftersom öldrickande är aptitretande hos många.

Hitta stämningen bland kullerstenarna – prova öl i Gamla Stan

Att prova öl i Gamla Stan kommer garanterat att förhöja upplevelsen, om den så sker med Stockholm i vinterskrud eller under en av de långa sommarkvällarna. De kullerstensbelagda gatorna i kombination med de karaktäristiska, olikfärgade byggnaderna ger Gamla stan en unik atmosfär. Vidare finns det i denna stadsdel numera mängder av fenomenala restauranger och barer att gå vidare till efter ölprovningen. Detta gör att den äventyrlige också kan utnyttja kunskaperna som erhållits under ölprovningen till att utforska Gamla stan genom en ölvandring – det vill säga att gå från pub till pub och smaka olika öl på varje ställe. Kanske hittar man till och med en ny favorit.