Välj en sida

Presentreklam för din image

Presentreklam är något företag använder sig av för att sprida sitt varumärke. Det är små presenter med företagets logga. Dessa presenter fungerar som namnet antyder som reklam. När den potentiella kunden mottar presenten känner hen sig glad. Det är alltid kul med en present, att få något gratis. Chansen att personen blir din kund ökar och du ger i vilket fall som helst ett gott intryck som företagare. Presentreklam är aktuellt för de flesta företagare och går att beställa billigt på internet. Det finns oändligt många typer av produkter som används som presentreklam.

Varför man har presentreklam

Presentreklam används för att sprida sitt företags varumärke. Det som kan tyckas som en enkel present har ett stort marknadsföringsvärde. Att få något gratis som dessutom är användbart gör kunden nöjd. Hen kanske inte komne ihåg vad du sa men har kvar presentreklamen. På den finns loggan som kan användas för att enkelt hitta företaget. Kunden kommer ha och använda presentreklamen och påminnas av ditt företag dagligen. Om det är t.ex. en tröja eller flaska som hen har med sig bland folk sprids ditt varumärke till andra. Det är ett effektivt sätt att marknadsföras och lite av en win-win-situation!

Fördelen med presentreklam

Det finns flera fördelar med att använda sig av presentreklam. Som nämnt ovan blir det en typ av marknadsföring som inte är så uppenbar. De som fått dina produkter kommer att använda sig av dem offentligt. De kommer bli som omedvetna marknadsförare av ditt varumärke tack vare presentreklamen! Presentreklam används mycket vid exempelvis mässor då en tjänst eller produkt presenteras. Det är som ett smakprov på vad företaget har att erbjuda. Presentreklamen lämnar den framtida kunden med en känsla som senare kan innebära ett köp. Man kan också använda presentreklam för att ge kunden något lite extra vid köp av produkt eller tjänst. Då är chansen större att hen kommer tillbaka!

Exempel på presentreklam

Det finns 1000-tals olika produkter som används som presentreklam. Nästan allt du köper kan bli presentreklam om du trycker upp en logga på det. Den vanligaste produkten för presentreklam kan tänkas vara pennor. Pennor är billiga och man kan aldrig få för många! När man beställer presentreklam brukar det löna sig med att beställa mycket. Ju fler varor desto lägre pris per exemplar generellt sätt. Om du beställer ett antal pennor kan det alltså löna sig i längden att beställa många från första början!