Välj en sida

De flesta som lever i en parrelation upplever någon gång problem. Det kan handla om en separation eller att känslorna falnat. Men det finns hjälp och stöd att få. För dig som bor i Huddinge finns parrådgivning där ni kan få råd och nya infallsvinklar.

Problem och konflikter i en nära relation kan skapa mycket destruktivitet och dåligt mående. De par i Huddinge som vill må bättre i sin relation och bryta destruktiva mönster bör söka parrådgivning. De som arbetar med att ge parrådgivning i Huddinge kan ha lite olika typer av utbildning, till exempel terapeut, socionom eller legitimerad psykolog. Huvudsaken är att ni trivs med er parrådgivare. Parrådgivning ska vara en plats som känns trygg att prata på. En parrådgivare i Huddinge ska vara opartisk och kommer troligen att kunna komma med nya infallsvinklar på era problem. En utomstående part kan ibland vara mycket bra för en relation där man kört fast i gamla hjulspår.

Vanligt med problem i parrelationer

Vanliga problem inom parrelationer handlar om saker som separationer, antingen så vill ni båda eller någon av er skiljas eller så är ni redan skilda och har svårt att få det separerade livet att fungera. Det kan även handla om att känslorna eller den sexuella lusten har försvunnit i er parrelation. Det är även vanligt att par söker parrådgivning i Haninge eftersom de bråkar ofta eller har svårt att kommunicera. Det kan även handla om problematik med bonusfamiljer eller styvfamiljer med barn från olika relationer. Oavsett vad era problem handlar om så är det aldrig fel att söka parrådgivning i Huddinge. Efter en skilsmässa så är det väldigt vanligt att man som före detta par har problem med att få samarbetet föräldrarna i mellan att fungera. Om det finns barn med i bilden är det viktigt att ta tag i problem så att inte barnen tar skada. Det kan även finnas motsättningar mellan barn och vuxna, då passar familjerådgivning. Huddinge kommunen erbjuder familjerådgivning för sina invånare i kommunen. Ett samtal med en familjeterapeut kostar då 255 kronor och man kan få upp emot fem samtal.