Välj en sida

De flesta bostadsrättsföreningar har ett cykelrum som är tänkt att användas precis för det ändamålet, men ofta kan det bli rejäl oordning i sådana rum. Det kan även vara så att det känns otryggt att lämna sin olåsta cykel i rummet. Och även om cykeln skulle vara låst, är det mycket folk som rör sig omkring och det kan i förlängningen innebär att din dyrbara cykel blir stulen. Enligt en undersökning var det så mycket som 30 procent av alla cyklar i ett cykelrum som används mycket sällan eller aldrig.

Tanken med ett cykelrum ska ju också vara att förvara cyklar som används, och inte använda det som ett soprum för gamla och trasiga cyklar, eller för sådana som aldrig används. Att använda ett cykelställ är ett utmärkt exempel på att skapa rätt förutsättningar för att öka kapaciteten för antalet i ett cykelrum, och även för att skapa ordning och reda. Att använda låsbara cykelställ till bostadsrättsförening och i cykelrummet, är ett bra val för att öka säkerheten för de bostadsrättsinnehavare som bor i området.

Låsbara cykelställ utomhus

Det kan ju givetvis vara så också att en bostadsrättsförening har en cykelparkering, eller cykelställ, utomhus i kringliggande område, till exempel på en innergård. Ett cykelställ som ska stå utomhus behöver dessutom tåla vårt svenska klimat med de olika väderväxlingar som finns. Det är även en fördel om dessa cykelställ är enkla att montera och även att reservdelar finns lättillgängliga om det skulle vara så att något går sönder eller det blir utsatt för skadegörelse.

Låsbara cykelställ till bostadsrättsföreningar finns i olika slags utföranden och material. Låsbara cykelställ, sådana man låser med en låsbygel, är en kategori inom cykelbranschen som ökar mest. Även i denna kategori finns flera olika modeller, där man till exempel kan välja att köpa sådana som man fäster en låsbygel genom ett hål i ramen och sedan till exempel har ett vajerlås mellan cykeln och låsbågen. Det finns också låsbyglar som har en sorts tejp som ska verka avskräckande.

Säkerheten har blivit en viktig fråga, både för individen men även för bostadsrättsföreningen, som vill se till att man trivs där man bor. Att köpa och montera låsbara cykelställ till bostadsrättsföreningen visar att man bryr sig. Är ni en BRF som skall köpa låsbara cykelställ? Här har vi samlat information inför köp.