Välj en sida

Att det finns många olika bredbandsalternativ och diverse leverantörer där ute är det ingen som har missat. Det gör det enklare för dig som kund, eftersom du har möjlighet att jämföra och pressa priser för att i slutändan beställa hem stans billigaste bredband. Å andra sidan innebär mängden av produkter stor förvirring, framförallt om du är lite osäker på vad du egentligen vill ha och behöver.

Fast eller mobilt bredband

När det är dags att beställa bredband finns det olika alternativ för hur bredbandet ska transporteras från operatören och in i din lägenhet eller hus. Fast bredband kommer i olika former; antingen kan det kopplas in via fiber, via kabel-tvn eller telejacket. För det fasta bredbandet krävs modem och router för att koppla upp wifi. Är du på jakt efter det billigaste bredbandet bör du se upp med dyra kostnadstillägg för router. Det mobila bredbandet innebär samma teknik som för mobiltelefonen, i detta fall krävs en mobil router. Bor du i lägenhet kan du inte alltid välja helt fritt mellan alternativen, eftersom exempelvis fiber måste ha en inbyggd infrastruktur som kan transportera bredbandet.

Tänk igenom behoven

Till att börja med är det viktigt att som kund sätta sig ner och ordentligt fundera igenom vad ett bredband ska fylla för behov. Om det viktigaste för dig är att hitta det billigaste bredbandet kanske du också är beredd att skära ner på onödiga tillägg. Titta också på sådant som uppsägnings- och bindningstid och om det finns några speciella erbjudanden kopplade till dessa. Exempelvis erbjuder flera operatörer ett billigare startpris under den första perioden om du väljer en lite längre bindningstid. Ofta tillåts det också att du tar med dig bredbandet om du skulle flytta, så en lång bindningstid behöver inte vara ett så stort problem.

Att tänka på när du letar efter billigaste bredbandet

Att hitta det billigaste bredbandet kan kännas som en utmaning. Ta hjälp av de sammanfattande tipsen nedan, så blir jakten på den bästa dealen något mindre utmanande.

  • Tänk igenom vilka behov bredbandet ska fylla innan det första bästa erbjudandet accepteras. Kanske finns det en bättre deal runt hörnet som passar ännu bättre?
  • Jämför öppningserbjudanden mellan olika operatörer.
  • Hur ser villkoren för bindnings- och uppsägningstid ut? Att köpa ett paket med något sämre villkor kan ofta vara en fördel prismässigt.