Välj en sida

För många småbarnsföräldrar springer tiden iväg och dagarna gå i ett när det kommer till jobb, skola och aktiviteter. Många gånger blir föräldrarnas möjlighet till egentid lidande och det gör kanske att man inte är en så glad förälder som hade önskat. Alla behöver tid för sig själva och tid att träffa vänner och hitta på saker som får en att må bra. En glad förälder hanterar också ofta vakna nätter och tvåårstrots mycket bättre.

Att Fixa barnvakt kan vara det perfekta sättet att hitta tid att göra det du har längtat efter. Kanske är det att gå ut på stan och shoppa utan att ha barnen hängandes i byxbenet eller så kanske du vill kunna köra ett ordentligt pass på gymmet. Oavsett vad anledningen är så du värd lite tid för dig själv och bör prioritera det då och då.

Hur väljer man barnvakt?

Det är viktigt att den person man lämnar sitt barn med får både barnet och föräldrarna att känna sig trygg. Känner man sig inte trygg så njuter man inte heller av sin ensamma tid och aktivitet. Man kan prova sig fram med lite olika barnvakter för att hitta rätt person. En barnvakt som kommer ska ha full fokus på barnet och även en förmåga att ta hand om barn som är ledsna och otrygga i början.

Det finns många ungdomar som vill tjäna lite extra pengar och som gärna sitter barnvakt. Ibland har de erfarenhet från småsyskon och yngre kusiner och kanske faktiskt är vana vid att sitta barnvakt. Det finns också äldre personer som saknar egna barnbarn och som därför jobbar extra som barnvakt. De blir ofta som en extra mormor eller farfar till barnet och både barnet och barnvakten brukar uppskatta tiden tillsammans.

Betala din barnvakt

Hur mycket kostar det då att anlita en barnvakt? Det är en fråga som inte är så lätt att svara på då det beror på vem man anlitar. Det beror ofta också på hur mycker erfarenhet personen har som kommer och hur gammal barnvakten är. Att betala vitt är dock alltid att rekommendera, ofta kommer barnvakten då från en firma och är anställd utifrån sina förmågor.

Du har rätt till rutavdrag när du anlitar barnvakt, det gör att du kan få en duktig barnvakt till ett bra pris. När du betalar vitt medföljer det också nödvändiga försäkringar om något skulle hända eller om barnvakten inte dyker upp.