Välj en sida

Hyra rätt lokaler för bolaget

Utbudet lokaler är stort på flera håll i Sverige. Såväl kontorshotell som hela fastigheter finns att ta i besittning när man önskar plats för sin verksamhet. En utmaning för många av de som behöver nya lokaler är att hitta rätt kontaktvägar. Även om man känner till att flertalet lokaler finns tillgängliga, skall man hitta den som har ansvar för fastigheterna i fråga. Gäller det hyra av lokaler i ett större kontorshotell kan man helt enkelt avlägga ett besök. Det finns alltid någon på plats som vet hur man får kontakt med ansvariga för organisationen. Är man å andra sidan ute efter industrilokaler eller hela fastigheter kan det vara bra att använda sig av förmedlingstjänster.

För att hitta en sammanställning över de lediga lokaler som finns tillgängliga i en stad behöver man hjälp av proffs. Det finns, som tur är, en hel del aktörer som förmedlar lokaler och fastigheter. Man kan snabbt få tid att se objektet man är intresserad av. Dessutom har de stor lokalkännedom vilken kan vara bra att få ta del av. I synnerhet när man är på gång med en nyetablering i en stad man inte känner sedan tidigare. Kanske finns det en rad faktorer som kan ha stor betydelse i valet av kontorslokaler.

Kontraktstid

När man tecknar hyreskontrakt för lokaler kan man räkna med att det tillkommer moms på objektets pris. Som privatperson är man sällan van vid detta och för nya aktörer kan det komma som en överraskning. Tala med den som förmedlar lokaler för att få reda på hur det ser ut. Ytterligare en variabel som kan vara bra att känna till, är att det generellt kan vara längre kontraktstider än vad man är van vid. Att ha kontraktstider på ett år eller mer är långt ifrån ovanligt. Har man tänkt sig att vara kvar i lokalerna en tid är detta sällan till problem. För den med en snabbt rörlig verksamhet kan det dock innebära en rad fasta kostnader man har svårt att binda upp.

För den som är ny i rollen som företagsledare kan det vara bra att titta på kontorskollektiv eller coworkinglokaler. Här kan man hyra en liten del av en större yta för att snabbt och enkelt kunna ha företagsadressen färdig. Dessa har helt andra villkor än större lokaler där man står som ensam gäst. För vidare information om att hyra lokaler är förmedlingstjänster en hänvisning.