Välj en sida

Försäkrakatten.se är en webbportal som hjälper privatpersoner att förstå hur en kattförsäkring är uppbyggd samt vad som kan jämföras för att bäst alternativ ska hittas. Här förklaras hur webbplatsen fungerar.

Lära sig mer om en kattförsäkring – och jämför dem

Grundfunktionen på försäkrakatten.se är att förenkla för privatpersoner att jämföra kattförsäkringar. På startsidan finns därför ett par utvalda rekommenderade försäkringsbolag och den som scrollar ner en bit möts av en tabell med ca 10 bolag. Dessa 10 bolag presenteras utifrån bland annat betyg, kostnad, självrisk och veterinärvårdsbelopp. Den som vill läsa mer om ett specifikt försäkringsbolag klickar på ”Läs mer” under betyget. Besökaren kommer då att komma till en djupare recension av försäkringsbolaget.

Den som istället vill se aktuellt pris klickar på ”Se pris”. En omdirigering kommer då ske till gällande försäkringsbolags hemsida där information om katten anges varpå pris kommer att presenteras.

Lär dig mer…

Längst ner på försäkrakatten.se finns en utförlig text om vad en kattförsäkring är uppbyggd av för delar, vad den kostar och vad olika begrepp betyder. Exempelvis förklaras:

  • Vilket försäkringsbolag har fått Bäst i Test?
  • Vad innebär självrisk?
  • Vad avgör priset?
  • Vad är tilläggsförsäkringar?

Om försäkringsbolag

Samtliga försäkringsbolag, som jämförs, presenteras i en längre recension. Här presenteras unika fördelar och nackdelar med just det bolaget samt vilken kundgrupp som passar för just dem.

Läs om kattraser

Via menyn hittas även länkar till information om olika kattraser. Sammanfattande texter som beskriver vad som kännetecknar specifika raser. Exempelvis finns information om:

  • Bengal
  • Perser
  • Norsk skogskatt
  • Brittisk korthår

Är försäkrakatten.se ett försäkringsbolag?

Nej, försäkrakatten.se är inte ett försäkringsbolag. Något avtal skrivs heller aldrig på denna webbsida när en försäkring önskas tecknas. Istället är detta en guidande och jämförande sida som på olika sätt hjälper konsumenter att hitta rätt. Detta på samma sätt som prisjämförelsesidor hjälper personer att hitta lägst pris samt abonnemangssidor jämför mobilabonnemang.

Den som använder försäkrakatten.se kan därmed läsa om olika försäkringar och bolag samt jämföra dessa. Önskas sedan ett pris från något av bolagen klickar man på ”Räkna på Pris” eller ”Se pris”. Personen kommer då att komma till gällande försäkringsbolags hemsida. Där anges information om katten och dess ägare varpå ett pris kommer att presenteras på skärmen. Om sedan en försäkring önskas tecknas kan detta göras direkt online.