Välj en sida

Spara både tid, kraft och pengar genom att anlita en flyttfirma i Malmö inför flytten. Som Sveriges tredje största stad finns det gott om olika flyttföretag i Malmö. För att du ska bli nöjd med firman är det viktigt att du kontrollerar företag noggrant först. Visst, de allra flesta flyttfirmor är pålitliga men tyvärr kan det finnas några sämre företag gömda. Kolla upp saker som pris, tidigare recensioner samt kontakta företaget för att få en bättre känsla för hur de arbetar. En flyttfirma arbetar i regel med att packa ner möbler, lasta och bära ut dessa till transportbilen för att sedan transportera alltsammans till den nya bostaden. Men vissa flyttfirmor utför även andra typer av jobb, som flyttstädning exempelvis. Detta kan vara bra att överväga i samband med att du bokar in den vanliga flytten. Genom att slippa packa ner allt, bära ut alla tunga möbler och transportera dessa till din nya bostad, sparar du otroligt mycket tid. Om du dessutom slipper utföra flyttstädningen själv kommer du spara orken också.

Kom ihåg inför flytten

En flytt brukar kännas ganska rörig, det är ofta en hel del olika moment som ska fixas. Förutom att du bör anlita flytthjälp i god tid ska du även utföra en flyttanmälan. Kom även ihåg andra saker som exempelvis abonnemang, ska du säga upp dina gamla och teckna nya? Eller vill du helt enkelt bara flytta över dina abonnemang till den nya bostaden? Ett tips om du själv tänker packa ihop dina ägodelar och möbler, men låta en flyttfirma transportera sakerna, är det bra att vara noggrann med inpackning. Många saker riskerar att gå sönder vid en flytt. Var hellre därför lite för noga med inpackningen av allt porslin och andra ömtåliga saker.

Kontrollera din flyttfirma i Malmö

För att du ska slippa otrevliga överraskningar när du anlitar en flyttfirma i Malmö är det bra att kontrollera vissa saker. Dels bör du aldrig betala kostnaden för firman i förskott, endast när jobbet är slutfört. När du väl ska betala bör du göra detta via kort eller faktura och inte kontant. Du bör också få ett avtal där det står precis vad som ingår och vad som förväntas av flyttfirman.