Välj en sida

Är man ung och studerar eller har ett deltidsjobb kan det vara skönt att få in lite pengar via ett extrajobb. Vad man ska leta efter beror lite på var man är bosatt men det finns många yrken där extrajobbare behövs då och då, så som inom catering, städning och telefonjobb. Här kommer några tips för dig som bor i Lund och önskar ett jobb som kan utföras ett par timmar i veckan.

Jobba med mat

I restaurangbranschen brukar det finnas goda möjligheter till extrajobb vare sig man bor i Lund eller någon annanstans. Har man erfarenhet av att laga mat kan man jobba med catering eller i andra kök, och har man inte det så kan man istället servera. Oavsett om man är intresserad av att jobba i ett restaurangkök eller hos ett företag som erbjuder catering i Lund behövs det ofta duktigt folk för behovsanställningar.

Telefonjobb

Precis som att det ofta behövs extra folk inom catering och annan matlagning så brukar det också vara relativt enkelt att hitta ett telefonjobb där man kan jobba så mycket eller lite som man själv önskar. Hos vissa företag kan man till och med jobba hemifrån vilket kan vara en fördel för den som studerar och har lite tid över. Det handlar om både försäljningsjobb och jobb där man ringer runt till olika människor för att göra undersökningar, och det brukar som sagt finnas goda möjligheter att jobba på distans.

Städning

Både i Lund och i andra städer finns det i regel nästan alltid städjobb för den som letar efter något extra som går att utföra på till exempel kvällar och helger. Många kontor städas just på kvälls- eller helgtid och för den som har annan sysselsättning på dagen och vill jobba in lite extra pengar under dygnets andra timmar kan det vara ett bra alternativ att städa kontor, trappuppgångar och annat.

Barnvakt

Ett fjärde alternativ för den som letar efter ett extrajobb i Lund är att antigen själv erbjuda sig som barnvakt till vänner och bekanta, eller kontakta en agentur som förmedlar just barnvaktstjänster. Man kan då enkelt välja själv när man vill och har möjlighet att ta på sig jobb och när man behöver avstå men det är i alla fall ett enkelt sätt att tjäna lite extra pengar för den som behöver.