Välj en sida

Ett köp eller en försäljning av en bostad är en stor affär som kräver en hel del omtanke. Detta är trots allt den största affären som du sannolikt någonsin kommer göra. Innan du köper eller säljer bostaden bör du därför försöka hitta alla mäklare i ditt område. Sedan kan du jämföra dessa mot varandra, bland annat utifrån vilka mäklararvoden de tar.

Det finns trots allt gott om fastighetsmäklare att välja bland. Många sådana annonserar om sina tjänster i tidningar, på nätet och via reklamskyltar. Men det stora utbudet av mäklare kan också göra det svårt att hitta den rätta för dig. Processen kan kännas ganska överväldigande och därför tipsar vi här om hur du kan gå tillväga för att förenkla för dig!

Hitta alla mäklare och jämför deras mäklararvode

Det finns flera olika knep som du kan använda dig av när du vill hitta alla mäklare i ditt område. Till exempel kan du:

  • Be familj och vänner om referenser. Ett beprövat och effektivt sätt att få tips om mäklare med juste mäklararvode är att be familj och vänner om referenser. De kan nämligen ha tidigare erfarenhet av bostadsförsäljningar eller köp av fastigheter. Därmed sitter de sannolikt på viktig kunskap och erfarenhet som du kan dra nytta av.
  • Jämföra mäklarnas arvoden på nätet. På sajten mäklararvode.se kan du jämföra arvoden från flera olika mäklare. Detta är ett smidigt och effektivt verktyg när du vill ta in flera offerter på en och samma gång. Sedan kan du i lugn och ro gå igenom dessa och välja det alternativ som passar dig bäst.
  • Gå på magkänsla. Din magkänsla kan också hjälpa dig att välja fastighetsmäklare. Den är precis lika viktig som den kunskap och erfarenhet som du kan samla in på annat håll. I slutändan är det trots allt viktigt att du har förtroende för mäklaren och att du kan lita på denne. Därför bör du välja en sådan som du kan lita på och som gör ett bra jobb åt dig.

På dagens konkurrensutsatta bostadsmarknad är det viktigare än någonsin att välja rätt fastighetsmäklare. Därför bör du försöka hitta alla mäklare i ditt område och börja sålla agnarna från vetet. Gör gärna detta så fort du har tänkt köpa eller sälja en bostad!