Välj en sida

Vad skiljer försäkringsbolaget Hedvig mot dess konkurrenter? Hur brett är utbudet? I en artikel på en större jämförelsesida sammanfattas Hedvig och ett mycket gott omdöme ges.

Många privatpersoner, och företagare, har samma försäkringsbolag hela livet. Det kan både bero på att det känns tryggt samt att det upplevs svårt att jämföra och byta. Men den som byter kan spara tusenlappar varje år och dessutom få bättre villkor. Det är en slutsats som kan dras efter att flera svenska försäkringsbolag ställts mot varandra gällande pris, tjänster och villkor på en stor jämförelsesida. Ett av de försäkringsbolag som får gott omdöme är Hedvig.

Hedvig, omdöme och recension

Hedvig presenteras med att vara ett försäkringsbolag med låga priser, enkla villkor och snabb reglering. En kombination som erbjudits sedan 2017 då bolaget lanserade sin verksamhet. På flera punkter skiljer de sig mot de stora traditionella försäkringsjättarna.

Uppenbarligen har de hittat en inriktning som uppskattas av kunderna då de, på bara ett par år, nått en kundbas på över 100 000 personer. Under dessa år har även utbudet ökats succesivt. Detta från att i början enbart erbjuda hemförsäkring till att år 2022 även ha:

  • Villaförsäkring
  • Studentförsäkring
  • Olycksfallsförsäkring
  • Bilförsäkring

Fördelar

Allrisk ingår alltid. Allrisk är en försäkringsdel som bör vara inkluderad i en hemförsäkring. Därmed går det att få ersättning om försäkringstagaren är orsaken till en skada, exempelvis om kaffe tappas på en värdefull pälsjacka. Hos många andra bolag behöver detta tecknas som tillägg.

Ingen bindningstid. Någon bindningstid finns inte vilket innebär att uppsägning kan ske direkt i det fall som kunden inte är helt nöjd.

Billigt – ibland billigast. I en prisjämförelse visar det sig även att Hedvig är billigare än genomsnittet på ett flertal försäkringar samt det billigaste alternativet ibland. Samtidigt ska det tilläggas att de flesta försäkringar som erbjuds har individuella priser. Det är exempelvis stor skillnad på priset beroende på bostadens storlek, stad osv.

Allmänt omdöme

I de omdömen som går att hitta online lyfts framförallt ett par punkter upp som positiva. Det är:

  • Snabb skadereglering
  • Prispressare
  • Bra personlig service
  • Bra grundutbud

Hedvigs omdöme på Trustpilot

Hedvig omdöme är imponerande högt på Trustpilot. I slutet av 2022 var det genomsnittliga betyget 4,7 av 5 och ca 90 % hade gett högsta betyg. I jämförelse mot andra försäkringsbolag är detta ett mycket gott betyg.