Välj en sida

En populär form av sparande har den senaste tiden varit i fonder. I korta drag är en fond ett paket av aktier och värdepapper och då behöver man inte själv kolla på enskilda aktier. Men ibland kan man behöva hjälp även med det och då är en fondrådgivare som Advisor Fondförvaltning en mycket bra hjälp på vägen.

Fonder är oftast det säkrare sättet att spara pengar. Det man gör då är att man köper en andel av fonden. Men även värdet på en fond kan både öka och minska, precis som med aktier men en fördel med en fond är att riskerna sprids ut på ett större antal aktier vilket minskar riskerna för dig avsevärt. Men någon behöver hålla koll på fonden. Det är här fondförvaltning kommer in i bilden.

Bättre avkastning än övriga

En fondförvaltare är den som har hand om fonden eller fonderna. Advisor fondförvaltning är ett bra exempel då företaget kunnat ge bättre avkastning än många andra. Deras kända fond ”Advisor världen” har satsat i en hel del teknik vilket resulterat i önskad riktning. Detta kan vara enskilda personer eller en bank. Fondförvaltaren är den som håller koll på värdet på fonden. En viktig sak att tänka på är att ett fondsparande inte är gratis. Fondförvaltaren vill ju också ha pengar för att göra det stora jobbet att förvalta allt sparat kapital i fonderna. Avgifterna kan ofta vara mycket höga och det finns då en risk att du inte tjänar någonting på det då avgifterna överstiger avkastningen som kommer från det sparade kapitalet och då är allt arbete helt förgäves om man är ute efter att tjäna så mycket pengar som möjligt på detta. Om man inte är ute efter att tjäna storkovan utan bara ha ett sparande på ett annat sätt än på ett sparkonto på en bank så är fondsparande ett riktigt bra sätt för sparande.

Det finns ett antal bolag ute på fondmarknaden som kan erbjuda ett helt paket med tjänster. Ett av de stora företagen är Advisor fondförvaltning, som har ganska många års erfarenhet av fondsparande inklusive pensionssparande till premiepensionen. Kort sagt den del av allmänna pensionen du kan påverka genom att du placerar dina pengar i valfria fonder. Vågar man ta risker men inte vill riskera lika mycket som man kan göra via aktier så är fonder det självklara valet om du vill spara på andra sätt än sparkonton på banker.