Välj en sida

Få inköp som du kommer att göra här i livet rör större belopp än din bil. De enda köp som vanligtvis involverar mer pengar än så är om du köper en bostad eller startar ett företag. Därför är det viktigt att du försöker få ett billån med låg ränta. Detta för att du ska slippa betala en onödigt hög räntekostnad under lånets löptid.

Bilen ger en stor frihet men är förenad med ett pris

Bilen ger dig en stor frihet – du kan köra till jobbet, affären, dina vänner och långt, långt bort. Friheten har dock ett pris och de flesta av oss behöver därför ta ett lån när vi ska köpa en ny bil. Visst, allra bäst vore förstås om du kunde betala kontant för bilen. Detta gäller oavsett om du har tänkt köpa den från en privatperson eller av en bilhandlare. Men tyvärr ser ju verkligheten inte ut så för särskilt många.

Så när du vet med dig att du behöver låna pengar för att kunna köpa ditt nya fordon behöver du tänka till lite grann. Till exempel kommer du behöva försäkra din bil. Dessutom kostar bilar alltid en del i form av löpande underhåll och reparationer samt drivmedel. Därför är det viktigt att du försöker hålla nere de kostnader som är involverade i bilköpet i största möjliga mån. Ett effektivt sätt att göra detta är alltså att teckna ett billån med låg ränta.

Tips som kan hjälpa dig att få ett billån med låg ränta

När du eftersträvar att teckna ett förmånlig fordonslån bör du ta följande två aspekter i beaktande:

  • Din kreditvärdighet. Oavsett vilket slags lån du ska ansöka om är kreditvärdigheten en viktig faktor. Ju starkare ekonomi och bättre återbetalningsförmåga du har, desto större är sannolikheten att du kan få ett billån med låg ränta.
  • Vänta på grönt ljus innan du gör affären. Det är aldrig fel om du kan få lånet godkänt av långivaren innan du gör din bilaffär. På så vis vet du redan på förhand att du har grönt ljust från banken och att köpet är finansierat.