Välj en sida

Att gå en distansutbildning är många gånger enklare än att studera något på plats. Vissa kan även få gå en distansutbildning via sitt arbete och därmed få möjligheten att vidareutbilda sig på arbetstid.

Många gånger kan man känna att ytterligare kompetensutveckling skulle kunna bidra positivt till löneutveckling eller ge ökade möjligheter att byta tjänst eller rent utav bransch. Du har redan ett jobb som är tacksamt och du trivs alldeles lagom men känner ändå att du har börjat trampa vatten och är redo för något nytt och fräscht. Du kanske bor i en mellanstor tätort med avsaknad av universitet eller högskola. Även om det fanns kanske de ändå inte kan erbjuda dig det som du skulle behöva i utbildningsväg. Om dem hade det så sker den mesta parten av undervisningen under dagtid. Med en redan fullt upptagen vardag med arbete och familj så går helt enkelt inte den ekvationen ihop. Hoppet är inte ute! Med dagens teknik har onlinebaserad distansutbildning aldrig varit enklare att tillgå. Du kan enkelt ansöka till utbildningar som kan ge dig viktiga diplom och certifieringar så att du kan ta dig vidare. Har du bara tillgång till internet, dator, mobil eller till exempel en surfplatta kan du tillgodose sig en distansutbildning under tider som bättre passar din vardag. Kanske åker du tåg eller buss till arbetet, det är ett utmärkt tillfälle att smyga in studietid. Vissa påstår till och med att inlärningen är mer effektiv om den sprids ut över tid än att försöka trycka in så mycket information man bara kan under en hel dag.

Få distansutbildning genom ditt företag

Även företag nappar idag mycket på distansutbildningar. Kanske skulle det räcka med fortbildning inom ditt område för att få dig känna dig mer inspirerad och motiverad. I de flesta fall betalar de för utbildningen och kan låta dig studera några timmar under arbetstid. Att låta dig göra det är vinst för båda parter eftersom du kan sprida kunskapen bland dina kollegor och omsätta den direkt i ditt arbete. Något som gör att du minns mycket mer av det du har lärt dig under din studietid. En annan fördel är att i många fall bestämmer du själv takten och det finns möjlighet att repetera under utbildningens gång.

Besök denna sida för information om distansutbildning.