Välj en sida

Det du behöver veta om lönehantering

Löneavdelningen är säkert en av de mest populära avdelningarna på företaget, och deras uppgift är förstås otroligt viktig för att företaget ska må bra och fungera i sin struktur. Men det är lätt att förbise komplexiteten i jobbet med att hantera löner till hela personalen på ett företag. För att allt ska bli rätt måste man hålla reda på en mängd olika faktorer, från sjuklön till OB-tillägg och karensdagar. Särskilt på större arbetsplatser med över hundra anställda kan det snabbt bli komplicerat, om man bland dessa anställda har flera gällande kollektivavtal för olika personalkategorier. Då krävs ett kraftfullt system för att kunna hantera lönerna på ett snabbt och säkert sätt, utan onödiga misstag, dröjsmål och krångel.

Hur rätt slags lönehantering kan effektivisera ditt företag

Att sköta löner kan snabbt bli en avancerad utmaning om du har ett företag med stor personalstyrka. Men även mindre företag med hundratalet anställda kan bli komplicerat, allt beror på hur många faktorer du behöver ta hänsyn till. Genom att använda ett lönesystem som t.ex. HR Plus får du jobbet med löner att löpa smidigt. Systemet är avancerat nog att kunna hantera löneutbetalning för flera tusen anställda, med gällande villkor och faktorer i form av t.ex. sjukdagar, övertid och flex och olika fackliga avtal. Det blir onekligen fort ganska mycket att hålla reda på, men genom att använda ett lönehanteringssystem sparar du in mycket tid och får på så sätt kapacitet till annat inom företagets verksamhet.

Hitta din helhetslösning inom lönehantering

HR Plus erbjuder smidiga skräddarsydda lösningar för alla dina behov inom lönehantering och HR, oavsett storleken på ditt företag. Med många år inom HR och erfarenhet från lönehantering inom flera olika branscher kan de hjälpa ditt företag att uppdatera sitt arbete med HR och lönehantering. Genom HR Plus får du dessutom stöd under arbetet med att införa det nya systemet så att övergången går tryggt och smidigt för alla på företaget.