Välj en sida

Att ha tandvärk är i många fall en nästintill outhärdlig känsla som kan orsakas av flera olika saker. Har tandvärken satt igång är det sällan det går över av sig självt och om smärtan blir värre och värre ska man definitivt inte vänta med att gå till tandläkaren. Det finns många kliniker som erbjuder akut tandvård, vilket kan vara nödvändigt för att inte utveckla allvarligare tandsjukdomar om man redan känner av problem.

Smärtan blir värre

Har man gått med dov tandvärk under en längre period och kanske hoppats på att det ska gå över tänker man ofta fel. Det är inte sällan värken slår till och blir värre och då ska man snabbt se till att vända sig till en tandläkare. Väntetiderna kan dock vara oerhört långa och kraftig tandvärk är något man behöver undersöka så snart som möjligt. Akut tandvård kan vara nödvändigt även om man ofta får betala mer för ett sådant besök. Väntar man för länge blir problemen istället större och det krävs mer avancerade åtgärder, vilket i längden kan bli ännu dyrare.

Du har slagit ut eller skadat en tand

Ett annat tillfälle då man ska se till att söka akut tandvård är om man har slagit ut en tand. Har hela roten följt med finns en god chans att det faktiskt går att sätta tillbaka tanden men det krävs att det sker så snart som mjöligt efter det att man har tappat den. Det bästa är om man kan förvara den i munnen under tiden men tycker man att det känns obehagligt kan man lägga den i ett glas mjölk tills man är på plats hos en tandläkare. Även om man har skadat en tand, till exempel om en liten del har lossnat, ska man se till att söka akut tandvård.

Hitta akut tandvård

Det finns många kliniker som erbjuder akuta tider. Solna Dental är en av dessa där man kan se och boka lediga tider direkt på nätet. Vem som helt kan vända sig dit vilket är en stor fördel. Solna Dental har två kliniker i Stockholm och båda två erbjuder akuta tider. Med lite tur kan man få komma redan samma dag men det beror såklart på hur mycket som redan hunnit bokats av andra. Det brukar dock inte vara några problem att få en tid inom någon dag.