Välj en sida

För att en konferenssatsning skall bli vad man tänkt sig är det viktigt att man redan tidigt definierar vad man är ute efter under vistelsen. En vacker lokal och god mat därtill, kan förvisso innebära att man får en härlig upplevelse. När det gäller konferenser är det dock sällan man bara är ute efter detta. Istället har man en dagordning av punkter som skall avhandlas för att man skall åka därifrån med en tydlig plan! Genom att ställa upp tydliga målsättningar för vistelsen kan ma också enklare följa upp huruvida man fick den effekt man söker eller inte.

Engsholms slott är en plats för konferens och rekreation sedan lång tid tillbaks. Man har under sin tid fått stor uppmärksamhet för sin goda mat och vackra lokaler. Som gäst på slottet kan man njuta av såväl natur som av historiska berättelser om trakten var slottet är byggt. En utmärkt inramning för varje konferens.

En historisk byggnad

Engsholms slott bär på en intressant historia som går tillbaks till 1300 talet. Tidigast kända ägarna till fastigheten var hertingarna Erik och Valdemar. Bröder till kung Birger. Detta var under tiden när Mörkö var uppdelad i sex olika öar. Dåderön är platsen där man nu finner Engsholms slott. Första tradering av fastigheten skedde när den överläts till Jöns Eskilsson av Forstensaätten. De hade slottet i sin ägo frak tills dess att den genom ett giftemål övergick till släkten Banér. Mannen i familjen mötte sin baneman under Stockholms blodbad och hans änka drev slottet vidare.

Den som är intresserad av att förkovra sig i den intressanta och historia som omger denna fastighet har en hel del att studera! Mycket av historien finns i dokument. Ett besök på Engsholms slott är en självklarhet för den som vill ta del av händelserna som ägt rum genom åren som passerat. Nu för tiden är det enkelt att få tillträde till slottet i och med att det används som konferenslokal. Slottet ligger vackert i skärgården med vatten och grönska som omhuldar ägorna. Sommartid är det en plats som är väl värd en omväg både för den som skall boka konferens och för den som kanske helt enkelt vill uppleva en plats med intressant och detaljerad dokumentation från 1300 talet hela vägen fram till idag!

Här finns allt man behöver känna till för att boka in sig vid Engsholms slott. Att vara ute i god tid är att föredra för den som vill vara säker på att få plats under sommarens varma tider.