Välj en sida

När man är sjuk en längre tid så behöver man oftast ett läkarintyg för att få rätt till sjuklön från arbetsgivaren eller ersättning från Försäkringskassan. Idag finns mottagningar online som kan ordna med sjukintyg eller läkarintyg i Stockholm. I Stockholm finns många mottagningar som du kan besöka när du behöver ett läkarintyg. Men om ditt hälsotillstånd är sådant att en fysisk läkarundersökning inte behöver utföras så finns det sajter på nätet som kan ordna med läkarintyg. En läkare gör då en bedömning online kring din förmåga att arbeta.

Detta gäller om läkarintyg och sjukdagar

Att få ett läkarintyg för dagar som redan passerat går inte. Ett läkarintyg kan utfärdas från och med den dag du söker vård. Du har rätt att vara sjukskriven i 7 arbetsdagar utan läkarintyg. Ett sjukintyg kan fås från och med dag 8 till och med sjukdag nummer 14. Då är din arbetsgivare skyldig att betala ut sjuklön. Efter 14 dagars sjukskrivning är det Försäkringskassan som ansvarar för att betala ut lön under din sjukskrivning. Om du behöver förlänga en redan pågående sjukskrivning så måste oftast detta göras hos din ordinarie läkare och inte på en onlinetjänst för läkarintyg.

Så går ett onlinebesök för läkarintyg till i Stockholm

Ungefär så här går det till att träffa en läkare på nätet istället för i verkligheten. Först så fyller du i ett antal uppgifter om dig själv och din hälsa via ett formulär online. Sedan går du vidare till ett läkarbesök som sker via video. En läkare gör då en bedömning av ditt hälsoläge och ställer frågor precis som vid ett vanligt läkarbesök. Om du har svårt med video av någon anledning så går det att fortsätta läkarbesöket via en chatt. Om ditt hälsotillstånd kräver en faktiskt fysisk läkarundersökning så måste du besöka en läkare IRL i Stockholm. Men om det går bra att bedöma ditt hälsoläge via video så avgör läkaren om din arbetsförmåga är så pass nedsatt att du inte kan arbeta och därför behöver ett läkarintyg. En läkare gör alltid en individuell bedömning och det finns ingen garanti för att du ska få ett läkarintyg. Om du får ett läkarintyg så går det oftast att få digitalt.