Välj en sida

Att sälja sin bostad är ett stort och inte helt okomplicerat steg för många – därför är det också viktigt att välja ”rätt” mäklare. Nedan följer 5 bra tips på saker att jämföra för den som ska anlita en fastighetsmäklare i Helsingborg – alltifrån vem som har bäst kännedom om det aktuella området till vad magkänslan säger.

Vilken fastighetsmäklare i Helsingborg kan området bäst?

En sak som kan vara värt att kolla upp för den som ska anlita en fastighetsmäklare är vem som kan det aktuella området bäst. Då är det alltså inte hela Helsingborg, utan just det området som bostaden ligger i. Kanske finns någon som arbetar främst inom det området, har sålt flera bostäder där – och därmed kan marknadsföra det på bästa möjliga sätt.

Vilken mäklare/firma har flest aktiva annonser?

Något annat man kan kolla efter är vilken fastighetsmäklare eller mäklarbyrå som har flest aktiva annonser just för tillfället. På så vis kan man avgöra vem eller vilken firma som anlitas mest av andra personer i Helsingborg – och kanske finns det då också en anledning till det.

Vilken mäklare har bäst omdömen?

Omdömen kan också vara viktigt för den som ska överlåta försäljningen av sin bostad till en fastighetsmäklare. Finns någon med många negativa omdömen kanske denne kan strykas från listan direkt, medan dom med många bra omdömen kan vara värda att ha kvar.

Det finns flera vägar till omdömen och åsikter från tidigare kunder, bland annat:

  • På mäklarnas egna hemsidor
  • Egna sökningar på nätet
  • Fråga andra i Helsingborg som nyligen sålt sina bostäder via fastighetsmäklare

Provision

Provision är det pris som en mäklare tar för sitt arbete med att förmedla en bostad. Provisionen är vanligen en viss procent av den slutliga köpeskillingen men det finns även dom som erbjuder fastpris och provisionstrappor. Jämför gärna vad olika mäklare tar i provision för att se om det skiljer sig.

Magkänsla

Sist men inte minst – för många är det viktigaste av allt inte vad det kostar eller hur bra omdömen fastighetsmäklaren har, utan att man har en bra magkänsla. Tillit är viktigt vid en bostadsförsäljning och känns det inte helt hundra med den ena är det bättre att byta till den andre.

Ta kontakt med flera fastighetsmäklare i Helsingborg och se vem som ger den bästa magkänslan!