Välj en sida

Vad är skillnaden mellan Gps klocka för barn och för vuxna? Vilka funktioner finns det att välja på? Lär dig mer om klockorna som skapar säkerhet för barnen i familjen.

Vad är skillnaden mellan Gps klocka för barn vs vuxen

Det är mycket stor skillnad mellan modellerna som vänder sig till barn respektive vuxna. Detta utifrån att grundfunktionen med dessa klockor är helt olika. En Gps klocka för barn används för att öka säkerheten. Barnet och föräldern kan alltid nå varandra samtidigt som GPS-positionering och larm visar var barnet befinner sig. En vuxenmodell används primärt som hjälp för spara träningsresultat, se längd på löprunda eller liknande.

Vad skiljer sig i funktioner?

Inför inköp av Gps klocka för barn finns några punkter att jämföra och kontrollera på de olika modellerna. Vad som bör prioriteras är däremot olika beroende på vilka funktioner som efterfrågas av föräldern samt barnets ålder och tekniska kunnande.

  • Support – På svenska eller engelska?
  • Videosamtal – Alla klockor hanterar telefonsamtal men inte alltid videosamtal
  • Vibrationsläge – Som tyst läge på mobilen – Finns det?
  • Geofence – Larmar om barnet rör sig utanför ett specifikt område
  • Tilläggsfunktioner – Larm, Kalender, Stegräknare, Kalkylator eller annat?
  • Stör ej – Läge som därmed gör att klockan varken låter eller surrar
  • Klocka – Digital eller analog klocka? Kan den även säga vad klockan är?
  • Google Maps – Visar den position via Google Maps?
  • SOS-funktion – Kan liknas med ”panikknapp” på mobilen.

Varför inte välja mobil istället?

Det finns minst två fördelar med Gps klocka för barn istället för att de ska ha en mobil. De allra minsta barnen kan sällan hantera en mobil och behöver därmed klockan som är betydligt lättare att hantera. En klocka sitter även fast på armen och kan inte tappas bort lika enkelt som en mobil.

För många handlar det även om att minimera skärmtiden. En klocka skapar ingen ”onödig skärmtid” utan främjar istället utomhuslek och aktiviteter. Med en mobil ges istället tillgång till internet, Google, social media och annat som ökar skärmtiden.

Varför köpa en Gps klocka?

Den primära orsaken är ökad säkerhet. Detta oavsett om det handlar om att kunna ringa sitt barn, se på Google Maps var barnet befinner sig eller sätta upp gränser för var barnet bör leka. I grunden handlar det alltså en kompletterande säkerhet.