Välj en sida

Idag finns många verksamma elbolag i Stockholm och för den som av någon anledning behöver välja ett kan det kännas som lite av en utmaning. Ska man välja det som erbjuder lägst pris, ska man välja fast eller rörligt pris och vad är det här med förnybar el?

Nedan följer 4 saker att kolla upp för den som ska teckna ett elavtal i huvudstaden.

Utbudet av elbolag i Stockholm

För att få el i sin bostad i Stockholm behöver man förvisso inte välja ett elbolag i Stockholm. Många av dagens leverantörer levererar el över mer eller mindre hela landet – men föredrar man lokalt kan man ta en närmare titt på utbudet. Och utbudet behöver man ju kolla närmare på oavsett, för att välja första bästa som dyker upp brukar sällan vara en bra idé.

Priser – fast eller rörligt?

Elpriserna har på det senare varit höga – och är möjligen på väg att skena ännu mer. Här kan det vara värt att lägga lite extra tid – både på att jämföra priserna hos olika elbolag i Stockholm och att fundera om man skulle föredra fast eller rörligt pris.

Det finns såklart för, – och nackdelar med båda delarna, där ett rörligt pris kan göra att man både tjänar och förlorar, medan man med ett fast pris vet hur mycket det kostar månad för månad. Betalar man ett fast pris brukar man dock i regel få betala mer under dom perioder som elpriset ligger lågt.

Förnybar el?

Den som är mån om miljön bör välja ett elbolag som erbjuder förnybar el. Det är ett mer miljövänligt alternativ där energin producerats av förnybara källor, så som sol, vind eller vatten. I Sverige finns till exempel:

  • Vindkraft
  • Vattenkraft

En del elbolag tar mer betalt för förnybar el men inte alla – det kan vara värt att kolla upp.

Avtalsvillkor

När man valt ut ett elbolag i Stockholm som man vill anlita återstår bara en sak innan det är dags att göra slag i saken – och det är att noggrant läsa igenom villkoren. Vad händer till exempel om man flyttar ut ur den aktuella bostaden innan avtalet har löpt ut? Och vad händer från och med datumet som avtalet faktiskt upphör?